josefinolovisa

underbara, bästa, finaste,

Kategori: Josefin




Älskar denna hästen så otroligt mycket. Kommer aldrig i hela mitt liv vilja byta henne mot något annat.

JosefinoLovisa

Kategori: Lovisa

JosefinoLovisa har busat i sommarhagen idag!
JosefinoLovisa(.blogg.se)
Finaste Mackan! ♥
Och så några bilder på finaste Sessan och Josefin!♥

ett steg fram och fem tillbaka

Kategori: Josefin

Har inte bloggat på en vecka och det är bara så det är. Ingen bra känsla alls eller någonstans. Ska nog ta och göra en SWAT analys av läget eller vad säger du Djuris?

Någon som förtjänar en feting PUSS är Sessan, världens bästa som gör mig glad varje dag.

Kilbarry Precious

Kategori: Lovisa

Min fina gamla ponny är tillsalu... :( Så roligt jag har haft med honom, det är helt galet!

Söte panni!

Kategori: Lovisa

Var som sagt i Norrskog idag med hästarna! Gick super med Mackan och Jacky, blev kompisar direkt! Fast dom fick bara vara där en timme eftersom där är så pass mycket gräääääääs! :)

 

Har du en snyggdag idag?

Kategori: JosefinoLovisa

Nä, eller både och. När jag gick upp kollade jag mig i spegeln, och då var jag typ sådär halvsnygg. Mitt hår var rätt fint men jag var jättetrött så mina ögon såg lite döda ut. Jag kände mig lite blek i ansiktet. Betyg: En klar femma (1-10)

Jag har superkrafter inom mig!!!

Kategori: Lovisa

Vaknade 06.38, är på bussen nu! Har då klätt på mig, borstat håret och borstat tänderna plus cyklat i ilfart till Södervärn! Hahahahah

Inget internet.

Kategori: Lovisa

Blir seriöst deprimerad när internet inte fungerar här hemma...! Bloggar från min mobil nu, den sviker minsann aldrig. Idag hade den pyttelite batteri när jag satte mig på bussen på väg hem. Den höll hela vägen till jag satte nyckeln i låset hemma. MUMS!

Idag har Maya ridit Mackan! Det är alltså hon som har haft Mackan sen han var liten! :) Jättekul att träffa henne och Amanda var snäll och lånade ut Jacky så vi kunde rida ut en runda tillsammans!

Jag och Amande har också varit i Norrskog och byggt hage idag, starka tjajor är vi!! Imorgon ska vi skritta dit hästarna så dem får beta en timme medan vi fikar! Josefin och Sessan ska också med, MYYYYS! Nu ska jag kolla på TV (för ovanlighetens skull) eftersom jag inte kan sitta vid datorn och därför heller inte plugga. Wiiiiiie

Bild från skogen för några veckor sen, Josefin och Sessan!

Underbara busponny!

Kategori: Lovisa

Bild från LAn idag!

Mackan har varit super hela dagen! Väldigt pigg och glad ♥

aaaaaaah

Kategori: Josefin

Tröttare än tröttast, mina ögon har gått i kors sen engelskan idag. Om det inte hade varit varmt som i en bastu på mitt rum just nu hade jag nog lagt mig och sovit. Istället ska jag ut på pw för det är ju rätt skönt ändå.

Godmorgon BLOGGIS

Kategori: Lovisa

Heeeej!
Jag ska gå om typ två minuter så detta blir icke ett långt inlägg. Nu är snart denna jäkla veckan över, endast en presentation i engelska kvar idag. Igår var det nationella och det gick nog rätt bra tror jag! Satt i tre timmar så var gaaaanska trött efter det. Sen var det hoppträning för Jan Jönsson. Det gick suuuper men Mackan var väääldigt pigg! Kan bero på att han har gått väldigt lungt i tre dagar men jag tycker ändå att han borde påverkas av värmen men det verkar det absolut inte som han gör! Fiiina Mackan ♥
Nu måste jag faktiskt gå, bussen går snart! :)

Tråkiga tisdag...

Kategori: Lovisa

... blev ganska rolig när jag red ut med Josefin och Amanda. Jag och Amande red barbacka, lite väl coola liksom. Hästarna var taggade, trots värmen och blev superglada när dem fick svalka sig i sjön. Lite väl glada och Amanda gjorde så att vi fick ett gott skratt haha! Jag är glad att jag hade ett stigläder om halsen på en taggad och busig Macka!

Nu har vi bara två saker kvar denna veckan, imorgon är det nationella i matte B, fyra timmar(!!!) och på torsdag är det en presentation på engelska. Men snart är veckan öveeeeer :)

Hellre en skumtomte än en skum tomte.

Kategori: Lovisa

Sitter och väntar på bussen som borde varit här typ nu... Har inte ridit idag för Mackan fick en välförtjänt vilodag. Det är så sjukt varmt och när jag kommer hem väntar bara massa pluggande. Denna veckan är typ döden för oss men när den är slut är det nästan sommarlov, inga mer stora prov och arbeten mer i alla fall! Nu kommer bussN!

Bild från hmm, mars tror jag! :)

plugggga pååå

Kategori: Josefin

Den levande litteraturen
Sidorna:
81 - 91 (ej Kellgren och Carl von Linné)
92 - 97 (till Bellmans stil & motiv, börja på Lenngren)
102 - 103
112 - 113
114 - 117
121 (Romantik på Engelska) - 127
128 - 130
135 - 140
142 - 149 (ej röd text)
153
163 - 169

Levande texter
Frankenstein
Stolthet och fördom
Brott och straff

Enghöjs Macneal

Kategori: Lovisa

Det är namnet på den fina ponnyn som jag har fått chansen att rida och ta hand om nu. Mackan, som han kallas, är en 17 årig valack (D-ponny) som utan tvekan är den mest rutinerade ponnyn jag haft under åren som gått. När jag sitter på Mackan är det inte jag som säger åt honom vad som ska göras. Det är Mackan som bestämmer hur han vill ha det och jag gör som han säger. Han lär mig hela tiden och desto mindre jag stör honom, desto bättre går det. Han är alltså en rutinerad kille som under sitt liv hoppat stora klasser.

Här är Mackan med Jennifer Roos, en duktig tjej som hoppade honom i höga klasser!

Innan Mackan kom till mig hade han inte gått på två månader. Nu är han i full kondition och vi har tävlat ett par gånger tillsammans. Med denna ponnyn kan man inget annat än att le när man kommer ut från banan. Jag har aldrig blivit besviken på Mackan, kommer nog heller aldrig bli det. Han är en så levnadsglad ponny och verkligen älskar livet när han får vara med. Det smittar av sig och man blir glad av att vara med honom. Resultatet är inte det viktigaste, man ska ha roligt och det har man verkligen med Mackan! Tillsammans har vi även startat fälttävlan och det är något som vi båda tycker är superkul. Detta har även visat sig på resultaten! Tre starter, tre fina nollrundor och till och med tre placeringar!  Senast idag var vi i Dagstorp och hoppade en regional p80. Mackan var, som vanligt, klockren hela dagen. 66,5 procent i dressyren och nolla i banhoppningen! Vi låg tvåa ut i terrängen som vi också nollade och därför slutade vi på andraplatsen! Man kan inte vara annat än nöjd med denna fina ponny!

Men det är inte bara tävlingarna som spelar roll. Jag och Mackan har blivit kompisar, ganska nära kompisar och ibland när jag sitter på honom känner jag att jag skulle kunna gråta så glad jag är att jag får rida honom. (Har dock aldrig gjort det, känns helt fel liksom. Jag ska ju bara vara glad! Dessutom skulle jag nog bara börja skratta om någon frågade mig varför jag grät. Det hade ju känts löjligt att berätta haha!!) Jag har verkligen fått en räddning efter jag sålde Lad. Utan Mackan vet jag inte hur jag skulle fixa skolan och allt annat. Jag fungerar så som person, måsta ha någonting att kämpa för, just för att hålla motivationen uppe. Mackan hjälper mig med det och jag är så otroligt tacksam att jag får chansen att ta hand om denna guldklimp. Jag gör allt vad jag kan för att han ska må som den kung han är, han förtjänar endast det bästa!♥

ohje

Kategori: Josefin

gal1 fint väder ute nu, ÄLSKAR SOLEN. Nu ska jag åka till stall1 och ta in små hästisar och sedan rida Sessis. Stackaren som går med täcke just nu...

Och för att spela lite tuff, jag har inte pluggat idag höhöhehehhahah.

JOBB

Kategori: Lovisa

Om exakt 24 minuter börjar jag på torget i Limhamn! Mammi är snäll och kör mig dit eftersom hon hämtar mig efteråt för att köra till Böke! Jag ska snart berätta för er vad det är för ponny jag rider nu, har väntat med det av olika anledningar men jag hinner inte nu så ni får stå ut haha! Han är i alla fall superfin, en riktig liten guldklimp och jag är så glad att jag får rida honom! :)
Han är vit i alla fall! Ni får ett smakprov från terrängen i Tranemo
för två veckor sen!

trots att det är väldigt äckligt

Kategori: Josefin

ska jag nog spy lite över allt skolarbete.

Noll motivation...

Kategori: Lovisa

...till att plugga.
I helgen är det tävling och det taggar mig lite i alla fall. Nu är vi lediga torsdag till söndag men ska jobba två dagar. Men jag ska nog hinna skriva ett arbete på 3-10 sidor, plugga till ett stort svenskprov, klara nationella provet i matte (men satsigt resultat så klart!!) och göra en presentation på engelska. Nästa vecka är alltså kaos i skolan.  Jag ska inte klaga, det ska kännas att man lever.
Idag har jag föresten hoppat skolhästen Caro. Han var lite busig i början, ville inte riktigt ha mig på ryggen men efter en stund blev vi riktigt bra polare. Slutade med att vi skuttade över 130, duuuktig kossa!

Hajjfajjv

Kategori: JosefinoLovisa

Josefin o Lovisa scores.
Satsarterminen har gett resultat.

svenska b, prov litteraturhistoria

Kategori: Josefin

Sidorna:
81 - 91 (ej Kellgren och Carl von Linné)
92 - 97 (till Bellmans stil & motiv, börja på Lenngren)

Den levande litteraturen
Sidorna:
102 - 103
112 - 113
114 - 117
121 (Romantik på Engelska) - 127
128 - 130

Varsågoda, nu är det bara att plugga pååå.

hejjjj alla bloggläsare!

Kategori: Josefin

Vet att ni saknar oss och jag har väl saknat att blogga lite så lika bra att köra på. Händer egentligen inte så mycket, tillbringar större delen av mina vakna timmar på Böke. Känns helt okej ändå eftersom jag har världens finaste häst där.

Just nu sitter jag mest och funderar över hur jag ska lägga upp pluggandet denna veckan, serre planering! Är lite vad man kan kalla skoltrött just nu men försöker intala mig själv att jag innerst inne tycker det är roligt att plugga.

Nu får jag inte igång ljudet på min fula dumma dator, gråter.

Förlåt Sven

Kategori: Lovisa

Vi ska skärpa oss!!!!!!
Nu ska jag ut och springa! Om jag är riktigt snäll bloggar jag ikväll! Idag har i alla fall Josefin&Lovisa varit ute på tur i skogen på våra vita springare. (ojoj ja kanske det...)

Kul med härlig stämning!!!!!!!!!!!!!!!!¡¡¡¡

Kategori: Lovisa

Kul med glada människor!!!!!!!! Älska wiiiiiie!!!!!!!!

Så sant

Kategori: Lovisa

Från 100 till 0 på en sekund.
Ta hand om era nära och kära.

walk me down your broken line

Kategori: Josefin

Från hundra till noll på två sekunder.

Och förresten

Kategori: Josefin

blir lite ledsen när jag tittar på vår statistik... Vet att vi inte har varit så roliga senaste tiden men kom igen.

heeeeeej

Kategori: Josefin

Sitter i min säng och lyssnar på Erik Hassles nya låt, riktigt bra. Är egentligen tröttis så tänkte nog sova snart. Sovmorgon imorgon också, UNDERBART. Känns väldigt lägligt att ha en ledig dag imorgon efter jag jobbat i helgen och har stalltjänst nu till helgen.

Skulle egentligen åkt på kvällshoppning imorgon i Färs men tydligen var det på onsdag? Dålig informerat eftersom det stått åttonde när jag anmälde mig, på deras hemsida osv. Men så är det, är hellre med på träningen på onsdag.

hemma nu

Kategori: Josefin

och imorgon har vi studiedag. OHYES

HAHA

Kategori: Lovisa

Haha mamma kom in till mig innan och visade mig ett kort hon hittade när hon rensade lite i en låda. Det var ett kort jag gav till pappa när jag var fyra år. Jag hade sagt till mamma vad jag ville säga till pappa så hon hade skrivit ner det. Såhär stod det:

Hej Pappa!
Har du blommor på ditt jobb?
Har någon skadat sig på ditt arbete?
Tack för att du har ett hjärta i magen.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Jag tyckte att det var kul i alla fall!

så ni vet vad jag gör

Kategori: Josefin

Jobbat
Pluggat
Och nu ska jag till stallet och hämta Sessan för sen ska vi åka och träna.

Laaaaaad

Kategori: Lovisa

Sitter på ett bed and breakfast i Tranemo och väntar på att mammi ska vakna. Jag kunde tyvärr inte sova längre så jag bloggar lite istället. Snällt huh? Vill ni veta det mest uuuuunderbaaara? Igår träffade jag världens bästa, snyggaste, finaste och mest underbara Lad igen! Ohh vad fin han var!!!! Och glad!!! Så skönt att se! Ebba som har köpt honom är hur gullig som helst så han trivs som fisken i vattnet!! :) Men guud vad snygg han är, nästan glömt det! Finns inte en ponny som ser ut som honom!! Älskade panni<3

Men nu ska jag nog fixa till mig lite, om en stund ska vi äta frukost här sen måste vi bege oss till stallet för att fodra heeesten lite. TAGGA
Pusspuss

dålig dagenslista på dålig dag

Kategori: Josefin

Dagens låt: någon jag hörde på NRJ, bara konstig...
Dagens klädsel: ridbyxor, tröja strumpor och sånt där normalt som alla har på sig. 
Dagens frisyr: uppsatt. ful, dålig hårdag som oftast.
Dagens make upSMINK: ingeeeet
Dagens dricka: vatten
Dagens mat: pannkakor, och.det.var.sjukt.gott.
Dagens godis: ingeeeet
Dagens film: ingen än, men sugen på att se... hm Dear John kanske hehe
Dagens tidning: Ridsport får det bli fast det var igår
Dagens vän: ingen HAHA
Dagens person: ingen, känt mig väldigt alone idag alltså. men det var skönt
Dagens vill ha: inga skolarbeten
Dagens saknad: sol
Dagens köp: inget
Dagens bästa: att jag ska ut och springa snart, SKÖNT (favorit i repris)
Dagens sämsta: mina humörsvängningar (hahehe)
Dagens internetsida: www.klockren.nu
Dagens beroende: inget
Dagens roligaste: har typ inte skrattat alls idag, brukar aldrig hända. sämst dag.
Dagens blogg: ingen

underrrrrrbarrrrt

Kategori: Josefin

Åh jag blir så glad. När Skåne levererar 20 grader och strålande sol, och hästen är underbart fin. Har mest solat på Böke idag, livet kunde ju varit jobbigare.

Ohyäää

Kategori: Lovisa

Bokanalysen är skickad, talet gjorde jag idag och inlämningen till på fredag är också skickad. Nu väntar bara ytterligare ett nationellt prov på fredag och nästa onsdag plus en inlämning på måndag. Men vi klagar inte för detta är en satsartermin.
PUSSPUSS

bjpfjddddbäö

Kategori: Josefin

Försöker på fullt allvar ta tag i skolarbetena men det går icke så bra. Hör bara Lovisas ord i huvudet om att det här är en satsar termin. Men... (Tänkte skriva ett roligt skämt men jag hoppar det) Imorgon när det muntliga är över ska jag gråta en skvätt av lycka oavsett om jag är nöjd eller inte. Borde egentligen inte låta som att jag har värsta högen av läxor och arbeten framför mig men eftersom lärarna gett en i stort sett semester ett år och typ en termin och sen helt plötsligt slänger fram massa uppgifter stressar ju det ihjäl en.