josefinolovisa

Lite kul tyckte jag i alla fall

Kategori: Lovisa

SENASTE
Smset: Ska man skriva de här då? Om man inte vill då, är de straff?
Mobilsamtalet: 🍐 (alla med iphone eller ipad ser)
Dryck: 
Vatten
Gången du grät:
 Oj längesen? Vet faktiskt ickee
 
Sång du lyssnade på: Just nu, Wherever you go- Ron Pope
 
DINA TRE..
Favortifärger: Tre? Då är de ju liksom inte en favorit? Rosa, skimmel och fux heheheeeee
Favoritplagg: Vita ridbyxor lääätt
Favoritämnen: Ridning och matte
 
HAR DU NÅGONSIN
Brytit av en penna: haha ja
Förlorat någon som betydde mycket:  jaa
Varit i New York: Naaj

I ÅR HAR DU
Lärt känna en ny vän: Jaa, de har jag väl
Skrattat så du börjat gråta: Hahahaha jaaa många gånger:)
 
OM DIG
Ditt namn: Hemligt
Stjärntecken: Vädur
Kille eller tjej:  Biff
Ögonfärg: Blå/grön
Favoritmat: Svårt
Hårfärg: Brunett
Långt eller kort : Kort får jag nog säga
Mellannamn: Victoria
Pearsings: Hål i öronen
Tatueringar: Haha naaaj
Höger eller vänsterhänt: Höger 
 
DINA FÖRSTA
Bästa vänner: Anna?
Sporten: Ridning
Husdjur: Kajdiiiii
 
 

Det ser ljust ut...

Kategori: Projektarbete

... för vårt hinder, dvs vårt projektarbete! I onsdags var vi i Sandåkra och byggde. Vi kom en bra bit på vägen och det vi har kvar nu är att fixa till, bygga ris/blomlåda och sedan måla.
 
Såhär ser hindret ut just nu. Inte illa, ellerhur?
 
Det vi gjorde i onsdags var att vi sågade till reglarna (det är de som håller upp hela hindret, som ni ser på bilden). För att kunna göra detta behövde vi hjälp av en speciell sågmaskin samt en händig pappa, det var viktigt att maskinen blev rätt inställd och måtten rätt så att allt skulle passa tillsammans, vi valde att såga reglarna med vinklar, för ett snyggare resultat.
 
 
På den högra bilden är ''hållarna'' halvfärdiga, med en sida i 90 graders vinkel.
 
Här är en hållare som är helt färdig. På högra bilden ser ni hur reglarna sågades i cirka 45 graders lutning. Det är på den lutande delen som vi sedan skruvat fast plankorna. När vi satte ihop hållaren använde vi oss av ganska rejäla skruvar, för att undvika att reglarna skulle spricka förborrade vi hål innan vi skruvade i skruvarna.
 
Här är några av brädorna på plats. Under detta momentet stötte vi på lite problem, när vi skruvade fast brädorna ville vissa av dem lyfta sig lite, samt att dem flyttades. Resultatet av detta blev en ojämn kant, detta ska dock fixas till men en maskinsåg så att allt ser ordentligt ut!
 
SUPERTEAM!

Vad skulle jag gjort utan honom liksom?

Kategori: Lovisa

Vet inte, han är bäst för mig.

 

Början på vårt hinder

Kategori: Projektarbete

Vi var ju i Sandåkra och påbörjade bygget av vårt hinder för cirka två veckor sedan. Har inte fått in bilderna på datorn förrän nu så vi bloggar om det nu istället. 
 
Materialet var som sagt på plats, fattades bara ett par reglar som vi körde och köpte på XL bygg i Skurup. Vi är som tidigare nämnt sponsrade med både material och färg så vi slapp betala för detta, härligt! 
Såhär bra var vi på att lasta in dom i bilen!
Såhär kul hade vi när vi lastade in dom där vi ska bygga hindret.
 
Vi började direkt mäta ut själva huvuddelen på vårt hinder, det som blir framsidan som sedan ska lutas mot reglarna. Vår skiss på hindret var att dessa skulle vara 2,5 meter långa men vi räknade ut att vi sparade mycket material om vi istället gjorde dessa två meter långa. Det blev dessutom mer jämnt när vi skulle såga och inte massa onödiga bitar som blev över. 
Vi ritade med en tunn penna som sen skulle underlätta sågningen.
 
Dessa brädor var 14 cm breda och vi hade ju vår skiss att gå efter som sa att denna sida, som blir vårt triangelformade hinders hypotenusa, (ja, mycket matematik när man ska bygga hinder har vi konstaterat), skulle vara 98 cm. Vi blev alltså väldigt glada när vi insåg att 98 genom 14 går jämnt ut och att vi inte behövde såga av plankorna på bredden. Vi behövde nu alltså bara såga ut 7 plankor med längden 200 cm.
Mycket duktig sågare måste jag erkänna!
 
Vi var nu klara med framsidan och såhär kommer den se ut. Nästa gång ska vi såga ut reglarna som den ska lutas mot för att sedan fästa dessa i varandra.
 
Men innan vi kunde påbörja detta arbete måste jag bara berätta att vi låste ute oss och som tur är hade vi bilnyckeln med oss ut så de var bara att köra till Genarp för att hämta extranyckel. Vi blev såklart lite ledsna men de löste vi med skratt.
 
Idag ska vi dit igen och jobba vidare med projektet. Önska oss lycka till :)
 

våffeldaaaag - mums

Kategori: Josefin

Lov och jag är uppe tidigt såklart.. Tycker faktiskt det är skönt att gå upp tidigt, speciellt om man kan ta det lungt på morgonen. Om en stund ska jag ta bussen till stadion i Malmö, ska skriva på anställningspapper då jag ska jobba extra där, ska bli kul! Fick min lön från MECA och Böke idag också, happyyy. I eftermiddag väntar andra återbesöket efter Sessans operation. Förhoppningsvis går allt åt rätt håll, hade varit kul att kanske få börja skritta lite uppsuttet nu under lovet! Men hon kommer antagligen vara galen så ska nog inte säga för mycket haha.

Så sköönt med lov också, kanske inte skönaste vädret då det var -4 när jag vaknade innan...

Jättepigg

Kategori: Lovisa

Kan inte sova och klockan är två, illa.

gal1

Kategori: Lovisa

Påsklov och det är mums. Inledde det med feeezt i Dalby såklart, var annars liksom? (denna gången är de jag som skriver höhö)
 
Jag ska egentligen göra min första terrängstart för denna säsongen nästa helg...? Då kan ju snön först skaffa sig ett liv eller mogna för de kommer ju knappast gå. Seriöst ledsen för Mackan är SÅ fin för tillfället, som alltid egentligen men han är nog extra taggad på fälttävlan nu. Jag ska i alla fall ut dit typ nu och rida lite på mina finingar :) Mamma vill också med och rida idag och de är ju alltid trevligt.
 
Sov typ 13 timmar inatt och de är alldeles lagom. Igår var jag trött på riktigt, somnade på mattan när jag kom hem och sov en timme, standard. Har inget mer vettigt att skriva, tänkte bara berätta att jag lever:)
 
Kul tycker vi i alla fall
 
 
 
Hoppade av bussen en morgon och så stod de såhär i busskuren. Blev glaaad. LOVISA HJÄRTA MACKAN♥
 
 
 
 

SURA NU

Kategori:

helvete

torsdag

Kategori: Josefin

Taxi Meca/Pappa avgick från Genarp kvart över sju imorse och anlände tillbaka till samma adress kvart över sju ikväll, alltså 12 timmar senare. Har hunnit med skolan (som knappt var någon skola) fick iallafall ut våra studentmössor och det var ganska kuuul. Hopptränat, utan stigbyglar = döda ben. Sedan fick jag skjuts av min älskade Lovve till Malmö. När jag var klar där kunde jag åka med bästa pappa hem. Hemma hade bästa mamma gjort god soppa + pannkakor = LYCKA!

Så nu är jag trött men nöjd. Imöra är det fredag!!! Kort dag och ska köra snabbis golfen så kommer tidigt hem. OCH BÄST AV ALLT, en veckas lov och snart är min älskling hemma igen!!!!!!!

NEGATIIIIIIIIIIIIIIV

Kategori: Josefin

Trött på snö. Trött på kallt. Trött på blekhet. Och riktigt trött på den äckliga infektionen som tagit över min kropp. Känner mig bara trött och frusen, vill dö alternativt åka till Miami. Ska iallafall ut och springa nu, inte så jättekul eftersom man riskerar att bryta benen i denna halkan.

Djupt besviken

Kategori: Lovisa

Fy fan för Josefin, inte skrivit in min födelsedag i sin kalender. De var samma sak förra året... Jag går in i en depression nu tror jag.

mm hej

Kategori: Josefin

Känner mig extra duktig nu då jag för första gången på ett rätt bra tag suttit och gjort skolarbete hemma. Annat var det i tvåan när man satt och skrev arbeten längre än vad man egentligen borde samt panik-grät för att arbetena låg på hög haha, har nästan inga arbeten nuförtiden, inget att klaga över egentligen! Ska ha en fin stund med min matte c bok nu eller senare också för att fullända mitt bra pluggflow.

Händer inte så himla mycket just nu, är i skolan lite (med betoning på lite, har nästan aldrig lektioner längre känns det som), rider lite (också med betoning på lite, vill att Sessan ska bli frisk. NU!) Mest av allt saknar jag min pojkvän som om 12 dagar äntligen kommer tillbaka till Sverige, och ingen kommer vara gladare än jag den dagen!!

Finns inget som kan fucka de jag känner just nu

Kategori: Lovisa

Först deprimerad över allt. Bland annat snöstorm i mars, döda mig typ? Sen red jag Mackan och allt vände som vanligt. Alla borde ha en så fin toast <3

Vi fick sluta 12 och jag är hemma snart. Ändå mysigt att vänta i Svedala 40 minuter, fast NEJ.

har seriösa problem med vad jag ska skriva här :)

Kategori: Lovisa

TJÄÄNA
 
Har haft stalltjänst med bloggkompis Jossan idag och vi var som alltid typ team elit. Vi red ut på lunchen och Mackoman hade lite damp som han alltid verkar ha nuförtiden men vad gör de när man är så bra? Ensam hemma idag och tror att en dejt med min säng är precis lagom för mig. Har frusit konstant sen jag vaknade imorse typ men finns bara en sak att göra - KBK.
 
Sommar i Norrskog när den är som bäst

Byggdag

Kategori: Projektarbete

Idag efter skolan åkte vi till Sandåkra och påbörjade vårt arbete på hindret. Vi mätte ut totala mängden material och åkte även in och köpte reglar som ska stabilisera hindret. Bloggar mer om projektarbetet imorgon och lägger ut bilder men lägger ut en här nu :)

Ehh alltså dom säger att jag är störd men öhhm jag vet inte?

Kategori: Lovisa

Chacha bloggen, leker livet? Har absolut inget vettigt att skriva :)

Eller jo, en sak är sjukt viktig. Lärde mig ett nytt ord idag: PRÄLLE
Betyder präst för alla intresserade


Kul konversation tycker alla som fattar, typ jag och Josefin då. Lagom

Hade fått mejl från lovisa

Kategori: Josefin

Tur vi båda är lika störda!

Hyllningsinlägg deluxe

Kategori: Gästbloggning

Jag är stolt, jag är imponerad och jag är kär.
 
Lovisa "SpringarN" Hansson är min idol.
Har länge anat att denna känsla stämmer men nu är det konstaterat.
LovICE är något att se upp till.
 
Att springa i höga heels är alltid imponerande, men att göra det i rymningsförsök av rädsla & även i Limhamn är perfekt. (SNABB JÄVEL).
Min kära vän (bästa) Lovisa är häftig, raffinerande och fortfarande jäkligt snabb.
 
Vi går runt ämnet och struntar i att nämna det viktigaste, så de som inte vet vad som hänt kommer finna detta oerhört konstigt, vilseledande och icke intimt.
 
Dalby är bra, där finns tydligen spännande päron i Dalby? Detta vill jag ta reda på mer, inom sinom tid. 
 
Vi gör en liten snabb topplista;
 
Djurets topplista 13/3-13 (fan vad fint datum)
1. Min Iphone 5
2. Vackra Lovisa
 
Kort & gott, där har ni!
 
<333333333333333333333333333333333333333333333
 
 
/DJURET!

När jag ändå är på g...

Kategori:

...kan jag visa er finaste panni innan träning idag som han förövrigt gick sjukt bra på :)
 

Tänkte komplettera förra inlägget om vårt projekt med en bild

Kategori: Projektarbete

Josefin jobbar hårt i storm och snö men materialet är på plats!

Planering

Kategori: Projektarbete

Vårt projektarbete har under vintern stått lite stilla. Detta på grund av väder, vind och sjukdom. Nu har våren kommit och vi har bestämt oss att börja bygga på vårt hinder på fredag, alltså den 15/3. Materialet är som vi nämnde i vår inlämnade rapport på plats. Vi planerar att komma en bra bit med byggandet på fredag så att vi senare har tid till målning, dekoration samt vår avslutande rapport.

HAHA

Kategori: Lovisa

Haha alltså idag var mamma bara så sjukt rolig. Hon står och provar kläder inne i ett provrum på Mobilia och så kommer där in en som jobbar där och frågar om någon därinne bland rummen behöver hjälp med något. Mamma svarar direkt "Ja, en fettsugning!" 
 
Alltås seriöst, så sjukt rolig är hon och jag skrattade hahahhaah. Tänk alla andra i provrummen som stod helt tysta, undra vad dom tänkte... HAHA
 
Nu ska jag ta lille bilen till Norrskog för att hämta Amandis. Vi ska ut och upptäcka skåne idag och vi är taggade. De blåser satan ute men vad gör de så länge de inte är snö? POSITIV ska man väl vara ellOr?
 
PUSSPUSS

flygrädd.se

Kategori: Josefin

Älskar min mamma och pappa. Älskar min Sessa. Älskar min pojkvän. Älskar mina n00biga bröder. Älskar mina fina tjejer.

100 dagar

Kategori: JosefinoLovisa

till studenten. 

zzzzzzzz

Kategori: Josefin

Trött hela dagen varje dag. Har mest varit hemma på det senaste, väldigt skönt. Varit på gymmet tre dagar i rad med min starka mamma, sprungit 1 timme på löpbandet varje gång, bra jobbat ändå!

Med min Sessa är det trots allt bra, väldigt tråkigt att inte kunna rida nu. Speciellt när det börjar bli vår. Får väl trösta mig med att hon förhoppningsvis är frisk lagom till vi flyttar hem(!!) henne till nya stallet i Sandåkra.

Har all tid i världen till att plugga vilket jag också försöker göra, men skolarbetena ligger inte direkt på hög. Lägger därför lite extra tid på min älskade matte ccccccccc, får börja aktivera hjärnan där uppe om det ska stå ett VG i slutbetyget - och det ska det!!

Om 5 dagar är jag påväg till VÄRLDENS BÄSTAAAAA, väldigt glad för det!!!

Här skulle det stå en rubrik

Kategori: Lovisa

Bloggis, varför är du så fin?
 
Idag har jag ridit Mackan en timme i skogen, gått nio km och sprungit en liten runda på tre km. Kanske är det för att solen varit här som jag fått sån energi eller så är det för att Mackeman är så bra. Vet inte men jag är glad och det är ju inget negativt med det liksom! Har inget mer vettigt att säga idag, Farmen om exakt 23 minuter i skrivande stund och det ser ut att bli en bra måndagskväll. 
 
PUSS på alla som vill

Sova nu?

Kategori: Lovisa

Ja, ganska skönt.