josefinolovisa

Don’t you worry child, heaven’s got a plan for you

Kategori: Lovisa

Sitter på bussen och har endast en fungerande hörlur... Ni som varit med om detta kan ju bara hålla med om att det är störigt, eller hur...?

Har haft körlektion som gick 97 % bra, 3 % dåligt. Haha så sa körläraren i alla fall :) Nä, men gjorde tre småfel annars gick det braaa! Nu ska jag ut till mina fina killar! Ni kan förvänta er fina bilder på dem typ imorgon! Emma och Amanda i min klass fotade nämligen dem i måndags när jag hade stylat dem riktigt fina! Snyggingar är vad dom är!!

Mackan ska få gå en runda i skogen och jag hoppas innerligt att någon är sugen på att följa med på vår mysrunda..! Annars får vi mysa själv helt enkelt! Vet inte riktigt vad Fuxen ska göra idag? Han får nog också gå i skogen! Han har varit JÄÄTTEFIN de senaste dagarna! Duktig paaaanni även fast han är en heeest..!

Mackiiii var och tävlade i söndags i Flyinge! Regional 105 &110. Gick jättebra och han var ju helt underbar som alltid!❤ (för en som inte har iPhone eller iPad så kan jag berätta att jag avslutade förra meningen med ett rött hjärta. Jag tror inte det syns på andra datorer eller mobiler...) Vi gick nolla i grunden i 110 och många pussar och klappar till bästa panniiii!

Nä vet ni kära bloggläsare? Nu ska jag fortsätta åka buss och lyssna på musik med mina dumma hörlurar och ändå njuta av livet! Puss på er!

Mot Bökelöke

Kategori: Lovisa

Godmorgon Bloggemannen!

Har precis ätit frukost och ska nu bege mig ner för alla sex trappor och hoppa på min fula (haha jätteful är den som jag ska cykla på idag och jättehög sadel ha den också för mina korta ben...) cykel och cykla till Söderväääärn. Ska ut till Böööke och fixa massa :)

Gööd fyllde år i veckan, den 25e för er som är intresserade (GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA GÖÖD), och därför ska vi hem till honom i eftermiddag/kväll och fira lite. Mysigt och jag saknar Gödeman så det ska bli ruuligt!

Men nu måste jag gå kära blogg.
PUSSPUSS

Tänkte ge fina bloggen ett inlägg till såhär på 2-årsdagen!

Kategori: Lovisa

Hej bloggi! Grattis igen!

Nu är det lov och det är skönt. Denna terminen har varit lite kaos i mitt huvud men ändå så har det gått bra för mig i skolan! Kanske hade fel om att min rediga satsartermin kommer först nästa år. Känns lite som den redan börjat och det är ju bara positivt!

Mackan lever verkligen livet och han är nyklippt och fin! (lite randig men det lägger sig!) Han var ju lite trött en vecka för typ två veckor sen men pälssättning tar på pannisar och jag lät honom ta det lite lugnare! Han var inte övertrött men lite trött för att vara min piggelinis. Nu när han satt klart päls och jag klippt honom igen kan jag lova er att han är aningen galen... Haha älskade buse!
Igår var det hoppträning och jag ville nästan gråta fin han var! Alltså SÅ lydig och fin! Hoppade som en gummiboll typ :)

Idag skulle jag skritta ut på långa tyglar hade jag tänkt så han skulle få sträcka på sig lite. Det gick inte som jag tänkt mig eftersom han var överladdad och typ som en tickande bomb att sitta på! Märkte det redan är jag tog in honom när han taktade hela vägen in... Jag fick i alla fall sitta så stilla jag kunde och inte nudda honom med benen för då studsade han runt massor! Kunde inget annat än att skratta, min buuuuse

Glömt något?

Kategori: Lovisa

Alltså URSÄKTA mig.....!
 
En viss jättebra fantastisk och jättekänd blogg fyller två år idag. Inget grattis från våra trogna läsare? Skäms på er, bud på att låsa bloggen forever... 
 
Jag grattar i alla fall världens bästa blogg idag! WWW.JOSEFINOLOVISA.SE, Grattis från din trogna skrivare Lovisa!
 
Bilbomb med lite bilder som funnits här på bloggen under dessa två åren...

Förlåt att jag lägger ut typ 123409754098 bilder men det får man göra när man är arg på sina bloggläsare. Förresten, gud vad mycket skit vi hittat på tillsammans under dessa åren men fan vad vi har haft roligt. Älskar mina bästa tjejer och finaste pannisarna och hestarna! Vi måste njuta av sista tiden på böke nu! 

amandeafugglas.blogg.se

Kategori:



vildhästen!

lovisa

Kategori:

HANsson tänker skaffa en egen api-blogg på fredag. läs den inte!

Stalltjänst med floooow

Kategori:

Imorse ringde klockan halv sex. Stalltjänst och bussen gick halv sju. MUMS..
Gick i alla fall riktigt bra och vi var klara klockan tio (!!) och då åt vi i typ en timme hahah. Fixade till mina två killar och red Fuxen på rasten. Han var fin idag och vi båda var nöjda :)
 
Macki skulle få vila idag för han har gått hela veckan så han pussade jag mest på plus att han fick storstädat i boxen. MYYYYS! Älskar att göra fint till macki, mår seriöst bra av det !! Tog bussen hem också och hade ett riktigt flow. Första bussen var sen så trodde jag skulle missa andra... Det visar sig att den också är sen så hoppar på den och bara gliiiider hem haha! 
 
Just det! Jag såg igår att jag också fått MVG på religionsuppgiften! Blev jätteglad men inga tårar för mig... Men vi alla vet ju hur känslig vår Jossi är, gråter när hon åker buss på vintern... Vågade inte skriva det här men nu hade hon gjort det så då vågade jag med haha! Kanske är en satsartermin trots allt Jossan...? 
 
PUSS
 

snackar om seriöst skolarbete, stuuuude

Kategori: Josefin

Har varit sjukt effektiv och gjort klart my book review, inlämnad på adela och allt. Nu när den är avbockad på listan har jag en ryttarpresentation på projekt och företagande och en powerpoint presentation i svenskan kvar.

Såg nyss på adela att jag hade fått mvg på mitt religionsarbete, är jag en tönt om fick glädjetårar i ögonen när jag såg det?.....

just nuuu

Kategori: Josefin

Har världens roligaste helg, måste göra klart 3 skolarbeten. Bara att köra med andra ord. Ska åka till Böki och rida ut på min älskade Sessi också.

Har fått ett äppelkaks vin och undrar var mitt taggade Djur är när jag behöver henne... Saknar också Alexander (ej lillebror), hade ett väldigt givande samtal med honom igårnatt, hahah alltså finns ingen annan som är som honom. Skrattar fortfarande.

the notebook 19.30 på 7an

Kategori: Josefin

Se den!

hestens historie

Kategori: JosefinoLovisa

Hesten är ett djur som er jettesöt och jeg tykker om den so mikket. Jeg brukkar klappa den i dens logg. Den brukkar iblend gnegga o sega till mej at den elskar mej. En gang höppt jeg med min hest mest best. den vart so fin okk höppt och ver snebb. Min hest och jeg brukkar eta i den krubb, den moröta vi eter. Hesten beste mat er eble og vi eter ibland okkså ebleäple. HIMLE GÅT!

lovve er dum

Kategori:

lovisa håller på och är elak mot mig... hon säger att hon ska sluta blogga med mig hela tiden. och hon gör det fortfarande fast att jag laddat ner blogg.se appen och allting.

mvh ledsen tjej

En jävlig morgon och en underbar eftermiddag

Kategori: Lovisa

Ungefär så kan man beskriva min dag. Fyfan för imorse, ville nästan åka hem och bara sova. ÅHHH så arg/ledsen jag var...
 
Sen var det stalltjänst och mina tre fina flickor är bara bäst som alltid gör mig glad. tack för att ni finns tjajor, bäst är ni! ♥ Dagen har rullat på och nu på eftermiddagen var det hoppträning och jag hoppade min bästa Toast! Vår första riktiga hoppträning på typ, hmmmm, fyra månader. Alltså han var SUPER och det känns som allt sitter. Vi känns faktiskt som ett riktigt team nu och idag hoppade vi med massa omhoppningssvängar och där äger ju Mackii :) Han svänger åt mig när jag tänker. Gal1!!
 
Fuxen fick gå en runda i Norrskog och han var glad och PIGG. Kul att han uppskattade det i alla fall. Nu har jag pluggat lite körkortsteori och känner mig förtjänt av en paus. Hehehehe busiKt.
 
 

Finful onsdag såhär i oktober

Kategori: Lovisa

Hej blogggggggeman!
 
Idag har vi pluggat matte C och varit glada över att vi inte ska ha något prov på det nästa vecka. Jag själv har också funderat över hur man ska berätta om Guds existens för buddistiska munkar. Kan bli svårt men jag ser glad ut så fixar det sig. Sen har vi räddat varandra på HLR (hjärt-och lungräddning för er som inte förstod min PROiga förkortning) och det var kul. Har skrittat på min fina PIGGA Macka och försökt på tag på Fuxen men inte lyckats. Varit lite sur på honom och gett upp. Det är min dag i helhet. Kan också tillägga att jag cyklade som en galning imorse för att hinna till bussen och att jag ikväll har dejtat min vän Du och jag i trafiken. 
 

Ikväll är det bonde söker fru och det är bäst så jag är glad. Imorgon är det hoppning och jag är glad för det med. Just det! För er som är intresserade så kan jag berätta att Mackis gick dressyrlektion igår och det var helt sjukt så fin han var!!! PUSS på min Mackiii♥
Foto: Emma Skytte

öööööh

Kategori: Josefin

hatar att inläggen blir så himla fula. Mellanrummen försvinner juuuuu...

in my mind you're all retards anyhow

Kategori: Josefin

Somnade sittande idag i skolan, denna tröttheten är olidlig. Känns som att jag alltid är 100 steg efter, känner mig tråkig men för tillfället finns det inget bättre än att fylla mitt huvud med världens bästa musik och stänga ute allt annat.

Något som är bra är att jag har fått tillbaka lite av min plugg motivation. Behöver lite MVG för att tagga till!

Förövrigt...
... älskar jag Sessan av hela mitt hjärta
... är jag glad för mina nya hörlurisar är på väg hem till mig
... saknar jag att kunna springa
... lyssnar jag på denna låten over and over again (kan vara en av dom bästa låtarna som någonsin skapats):

 

Dagens arbete - ritning

Kategori: Projektarbete

Idag på vår projektarbetes tid har vi skissat, först på papper och sen i paint, på vår mall. Vi har bestämt längd, höjd och bredd samt färger. Såhär vill vi att hindret ska se ut.
 

viktig lista!

Kategori: Josefin

Namn: Josefin Johannisson
Ålder: artoooon år
Längd: gissar på 172 tiiep
Sko-storlek: 39 - 40
Bor: Genarp <333
Gör just nu: Lyssnar på Johnossi <333
 
Allmänna frågor:
Nämn tre bra egenskaper hos dig själv: att jag är ambitiös, att jag är bra på att lyssna oftast, att jag skrattar ofta
Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv: att jag är för inåtvänd ibland (haha, låter cepe...), att jag inte tror på mig själv, hahaaa alltså hatar såna här frågor.. men tredje saken att jag är lite mesig ibland
Vad är du rädd för: mörker, har dock blivit mycket bättre!! tur det

Det roligaste jobbet du haft/har: Jobbet på Kakans var skojjjj

Har du körkort och egen bil: JA OH TACK KÄRA GUD (mamma och pappa)

När grät du senast: hm minns ej
Vem åkte du bil med sist: Aleballe
Vem åt du mat med sist: mamma, pappa, jonte och aleee
Vad ville du, som liten bli när du blev stor: typ ridlärare?

Något som gjort dig riktigt glad i ditt liv: när jag fick manni och när jag fick sessan är väl dem ''största'' men det finns massa saker juu!
Någonting som gjort dig riktigt förbannad och ledsen någon gång i ditt liv: massor här också. men typ de gånger man blivit sviken osv.

Vad finns alltid i din handväska: haha handväska... men typ plånbok, nycklar, böcker, kalender, spån, näsdukar, vattenflaska blabla med andra ord väger min väska 10 ton

Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken? tråkiggg svart, vill säga vitt men då ser man blekis ut.

Har du varit utomlands någon gång: japp

Vilken plats var finast: Danmark såklart

Största stad/städer du varit i: haha.. typ stockholm?

 

Lite mer personliga frågor:

Har du någonsin tagit eller provat droger: neveeer
Rökt: VERKLIGEN INTE
Snusat: ööh nä
Druckit: japp, men verkligen aldrig alkohol....
Har du piercing eller tatuering: nää inte ens hål i öronen heheee

Hur ska en kille vara/se ut för att du ska falla pladask: faller aldrig pladask haha (står stadigt). men typ gullig, ROLIG, lite korkad men ändå smart (haha), ha bra självförtroende, lång och inte tjock. ej piercingar eller tatueringar och absolut ingen rökare. +++ måste vara sportig (töntigt ord)

Antingen-eller-frågor:

Storstad eller landet: livet på landet <3

Hamburgare eller pizza: hmmm, hästhamburgare
McDonalds eller MAX: McDonalds
Vin eller Öl: självklart viiiiin
Charter- eller skidsemester: skidsemester!!!!!!
Sverige eller Utlandet: sverige
Hockey eller fotboll: haha spela roll typ
Ljushåriga eller mörkhåriga killar: kvittar, DOCK EJ GINGERS (överlåter dom till djuret!)
Sommar eller vinter: summer

Vår eller höst: vår tror jag ändå
Bil eller buss: BIIIIIIILEN

blogggii

Kategori: Josefin

Lovade Lovisa att blogga 40 inlägg idag, vilket inte kommer ske. Blir lite ledsen när hon hotar med att sluta blogga med mig om jag inte börjar igen (tycksyndommig). Nä, men PÅ RIKTIGT ska jag börja blogga igen för ibland behöver man skriva av sig liiiiite.

Projektarbete

Kategori: Projektarbete

Detta året som är vårt sista år på Sveriges Ridgymnasium ska vi ha kursen projektarbete. Vi två (josefinolovisa) planerar att göra ett terränghinder. Vi har valt detta som vårt projekt eftersom vi båda är fälttävlansintresserade och vill utveckla vår kreativa sida. 
 
Vårt gemensamma betygsmål är betyget MVG och det känns som ett rimligt mål då vi gör en ambitiös satsning på detta projektet.
 
I denna kategori (Projektarbete) kommer ni få följa oss genom hela vårt projekt, från tankar och ideér till färdig produkt. Det bästa med detta är att ni, alla våra bloggläsare, samt Petra och Mona, kommer att kunna följa detta direkt på www.josefinolovisa.blogg.se. Stay tuned!

Har precis klickat hem denna bilden!

Kategori: Lovisa

It's like you're the other half of me

Kategori: Lovisa

 
Var en kort dag i skolan, hade en lektion som dessutom slutade en halvtimme tidigare än vad den skulle... Började klockan tio och hade alltså sovmorgon men sov inte utan var i stallet som vanligt haha. Fixade då fint till lilla Mackiiii och städade hans box! Jag red också Fuxen! Mackan fick en välförtjänt vilodag idag precis enligt hans schema :) Han gick igårkväll i ridhuset och jag berättade ju för er om min extremtjättetråkiga dag och jag kan säga att allt vände när jag fick rida på min Macka. FINA ponny, helt gal1 hur fin en ponny kan vara... 
 
Fuxen skötte sig i alla fall bra idag och båda var nöjda när vi avslutade. Har harft körlektion nu i eftermiddag och sen gick jag ner till mormor (haha dom bor numera en våning ner...) och fick varm choklad. Älskar min mormor och morfar, riktigt coola alltså! 
 
Jag kan dessutom sova gott inatt eftersom jag frågade om Jossan och/eller Djuret kunde byta täcka på min guldklimp och han sover alltså också gott. Allt är alltså bra med mig idag och jag hoppas det är det med er också! Nu ska jag ringa mitt djur, saknar henne! 
PUSSPUSS

tråkigastedagenpålänge.se

Kategori: JosefinoLovisa

Åhhhh så tråkigt allt är idag, helt galet... Tur jag ska få komma ut till stallet om en stund i alla fall så jag blir lite gladare i alla fall. Tänk om man bodde på gård, då hade dessa dagar aldrig funnits. Saknar Mackan och han ska få gå en liten runda med hack idag. Det orkar han nog eftersom han bara gick en liten LB igår. Vi fick tyvärr ett ner, slarv fån båda två... Kom på en båge och han landade i fel galopp. Jag struntade i att byta eftersom han låg på så pass mycket så blev jag lite stressad och tog inte tid på mig att göra ett byta som jag borde. Det resulterade i att Macki inte lyfte ena frambenet tillräckligt och bommen petades ner. Tråkigt men han var verkligen fräsch och pigg så det kändes bra! Hörs kanske senare lilla bloggeman. hahah

Mys

Kategori: Lovisa

Varit i skolan och stallet många timmar idag, mys om ni frågar mig! Nu ska jag på bio med mina giiiirls och efter det ska jag till Norrskog med Amanda!

Update från oss idag... Josef lever men jag ska tjata på henne att hon ska blogga!
Pussssss

Vet ni vad jag ska göra nu?

Kategori: Lovisa

Sova i mitt nya rum. Eller nya och nya men har i alla fall möblerat om och det bliev sååå mysigt. Glad CHEY! :)
 
Idag har jag gjort klart två stora arbeten och jag känner mig duktig. Har alltså inte så mycket att plugga i veckan!
 
Har också varit i stallet och tagit hand om finaste Mackiii som fick en välförtjänt skrittrunda! Han var gladis och jag också! Såg på mitt protokoll från dressyren att jag först hade fått en nia på min sits också! Men den var överstruken så det blev en åtta men ändå glad!! Åhh fina Mackan♥
 
 
Nu ska jag sova! Imorgon är det skolfoto och jag är inte så värst taggad. Verkar som ingen annan heller är det men nu kör vi ändå! 
PUSSPUSS
Gud vad många !!!!! det blev i detta inlägg! Men det är väl ball eller?

Distriktmästerskap

Kategori:

Hej fina bloggis!
 
Idag har Mackan (återigen) levererat följande:
 
Red alltså en regional p90 idag i dagstorp. Min sista fälttävlan någonsin på ponny, sååååå vemodigt...
Det var dessutom distriktmästerskap (Skånemästerskap) i alla klasser och min klass var alltså den högsta som gick idag :)
 
Mackii var som vanligt vääldigt fin idag. Dressyren var fin, faktisk jättefin om jag tänker efter. Rundan var taktfull och jag fick så himla fint flyt på en extremt lydig ponny. Får mitt resultat och hör och häpna 73,33 %! Känns så himla kul att få credit nu på sista terrängen eftersom jag hela tiden vetat att han kan gå på sååå mycket hörge procent än vad han faktisk gjort. (Även om han aldrig gått på dåliga. Haha eller jo på SM men det var ju ett skämt hur den domaren dömde... Detta kändes alltså som en rejäl revansch!) Han är bara så fin att rida på och jag visste att han får höga procent om jag bara sätter allt som det ska. Vi lyckades idag och vi hade högst procent av alla på hela dagen! Åhhhhh så himla glad. Fick dessutom en nia i protokollet. En upptagning i galoppen och det är ju Mackans glänsmoment. LOOOOVE hans galopp ♥ 
Kolla vår nia!!!!
 
Hoppningen kändes han lite trött i. Han brukar ju vanligtvis vara såååå taggad när han kommer in på banan men idag var han lite trött och ställde sig som han skulle "kissa". Red på honom och störde honom inte en enda gång på hela banan. Han hoppade såhäääär fint då men just till sista hindert får jag för mig att nu, nu ska jag nog korta honom lite. Och vad tror ni vi gör? Petar ner hindert såklart... Ahhh så störigt men kan inte klandra honom! Mitt fel och klapp på ponny som sköter själv. Vi ledde alltså efter dressyren men detta pet gjorde att vi låg trea ut i terrängen. 
 
Macki var lite mer på hugget till terrängen (även om han var fin i hoppningen också!!) och jag var taggad! Om jag var felfri slutade jag ju sämst trea och hade då chans till medalj på själva DM också! Mackan är fräsch hela rundan och tyckte det var kuuuul! Felfri och placerad! Blev tvåa i klassen och alltså tvåa på det individuella DM också!! ♥ Åhhh är så himla glad. Detta betyder ju att han är en av Skånes bästa terrängponny! Och att jag fick bästa dressyren på hela dagen var ju bara såååååå kul! 
 
Vilket slut på ponnytiden! Alltså denna ponny ställer alltid upp.Tack för allt världens bästa Mackiiii, utan dig är jag ingenting. 
 
Vi hade även bildat ett litet allianslag i lag DM som gick samtidigt och kallade oss för Team Mix. (alla red för olika klubbar). Det gick sådär för laget. Vi hade inget flyt men alla var duktiga och kämpade på bra! Jag är i alla fall såklart otroligt nöjd med min och Mackans insats och jag tycker att tjejerna i laget också ska vara nöjda! 
 
 
 
 

diagnostiserad

Kategori: Josefin

Var på ett trevligt... läkarbesök i måndags kväll pga mitt extrema halsont. Jag var lite nervös för är aldrig hos doktorn (hahaaaa). Först fick jag och mamma berätta min anamnes (satsigt ord) och sen fick jag ta ett hemskt blodprov i fingret (grät lite, mesig jag vet). Och baaaaambaaambambam, jag hade körtelfeber! Förvånande resultat eftersom jag utbytt mängder med saliv (uhhee) med en som redan är smittad under några veckor.

För att vara lite seriös så suger det verkligen. Mår icke bra alls och kan ju se framemot någon vecka av feber och sådär och sedan månader av ''extrem'' trötthet. Även lite oklart om jag får rida eller inte nu under den första tiden och någon elkuhål (sprit(e) ska jag helst inte förtära (satsigt ord 2). Med andra ord ska man ligga i sin säng, alternativ soffa eller vad man föredrar och leka halvt medvetslös. Undeeeerbart! Vet inte heller när jag kommer kunna jobba igen, och pluggandet blir bara dåligt när min hjärna går i typ - 10 km i timmen.

Blir lite deppig när jag missade studiebesöket med klassen till Flyinge och Breeders idag. Medans klassis satt och kollade på massa fina hästar låg jag hemma i soffan och dreglade, gurglade smärtstillande, drack panodil och kollade på gamla avsnitt av House.

Saknar min älskade Sessan så jag inte vet vad jag ska göra. Känns bättre dock när jag vet att hon säkerligen blir bra omhändertagen på Böke men jag måste ju få mysa med min hästiiis. Att tävlingsplanerna blir lagda på is är ju också bara tråkigt, men så länge ingen är döende ska man inte klaga för mycket.

Fin dag

Kategori: Lovisa

Har inte så mycket att säga. Har varit på breeders idag med hela fina SRG10SVE minus Josef. Hon är sjukis och vi saknar henne i skolan! När vi kom hem åkte jag och bästa CC till donken och åt. Sen red vi i ridhuset. Hon på Silver och jag på Mackan. Alltså idag var han såhäääääääär fin! Fina fina ponny, helt sjukt. Det var allt för mig. Sov gott mestkändabloggenihelavärlden.

Måndag

Kategori: Lovisa

Heeeej fina bloggis!
Borde plugga men ville bara berätta det för dig först så därför sitter jag här nu. Nä, skärpning! Måndag igen och den kunde inte börja bättre än med en skrittrunda på Mackan. Skrittade nästan en timme på långa tyglar och han tyckte nog det var lika mysigt som jag. Nu har jag och mamma varit på promenad i nästan två timmar och jag har precis ätit en riktigt god apelsin.
Hejdå bloggis.

klagar lite

Kategori: Josefin

Gör så sjukt ont i min hals, överdriver inte när jag säger att jag inte upplevt sån här smärta förut. Vill bara dö i några dagar och sedan återuppstå som frisk.

Måste vara dagens citat

Kategori: Lovisa

" Men erkänn, när man tittar på Lovisa tror man inte att hon har framtidsplaner!"

Tack Linnea, älskar dig också...