josefinolovisa

Det var en gång...

Kategori: Josefin

... en flicka som hette Josefin. Nästan dag ut och dag in satt hon och drömde sig bort till stövel landet, bland rosa fluffiga moln såg hon svarta tretornstövlar dansa framför ögonen. Hon hade ingen högre önskan än att en dag få äga dessa fantastiska stövlar.

En dag åkte hon till Bengts foder i Veberöd med sina vänner. Det var mellandags rea och fyllt med hästsaker. Men det enda som Josefin såg direkt när hon klivit in i butiken var tretorn stövlarna som stod uppställda på en hylla. En lapp visade 50% och hon blev salig av lycka. Efter ett samtal med sina föräldrar bestämdes det att ett par svarta skulle läggas undan till dagen efter.

Den natten kunde Josefin knappt sova, hennes tankar gick till dem svarta stövlarna som låg i en ensam låda. När det äntligen blev morgon åkte hon med sina föräldrar för att hämta sina stövlar. Med ett leende sträckte sig från öra till öra gick Josefin ut med stövlarna i en påse.

Och detta var bara början på the love story. Två år gick och Josefin och hennes stövlar delade både glädje och sorg, skratt och tårar.

Men en dag när hon red fram sin ponny inför julshowen gjorde hon den fasansfulla upptäckten att hennes dragkedjan på hennes älskade hade gått sönder. Med förtvivlan i rösten kallade hon på sina vänner som fick hjälpa henne av med stövlarna. I den stunden kunde Josefin inte riktigt sörja, allt var så stressat.

Efter julshowen när verkligheten kom ikapp henne fällde hon en tår för sina stövlar, vad skulle hända med dem nu?

Josefin och hennes mamma bestämde sig för att åka till Bengts och försöka lösa problemet. På samma sätt som stövlarna lämnat affären kom dem dit igen, i en plast påse. Lidandet och avskedet blev kort, stövlarna skulle skickas till tretorn för att bytas ut mot ett par likadana. Josefin tog ett snabbt förväl av sina älskade stövlar, dem hade haft ett bra liv som nu tyvärr var till ända. Men så som dem upplevt lyckan en gång, skulle nu ett nytt par få uppleva den.

Slutet gott, allting gott när Josefin sina älskade tretornstövlar fått...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: