josefinolovisa

Början på vårt hinder

Kategori: Projektarbete

Vi var ju i Sandåkra och påbörjade bygget av vårt hinder för cirka två veckor sedan. Har inte fått in bilderna på datorn förrän nu så vi bloggar om det nu istället. 
 
Materialet var som sagt på plats, fattades bara ett par reglar som vi körde och köpte på XL bygg i Skurup. Vi är som tidigare nämnt sponsrade med både material och färg så vi slapp betala för detta, härligt! 
Såhär bra var vi på att lasta in dom i bilen!
Såhär kul hade vi när vi lastade in dom där vi ska bygga hindret.
 
Vi började direkt mäta ut själva huvuddelen på vårt hinder, det som blir framsidan som sedan ska lutas mot reglarna. Vår skiss på hindret var att dessa skulle vara 2,5 meter långa men vi räknade ut att vi sparade mycket material om vi istället gjorde dessa två meter långa. Det blev dessutom mer jämnt när vi skulle såga och inte massa onödiga bitar som blev över. 
Vi ritade med en tunn penna som sen skulle underlätta sågningen.
 
Dessa brädor var 14 cm breda och vi hade ju vår skiss att gå efter som sa att denna sida, som blir vårt triangelformade hinders hypotenusa, (ja, mycket matematik när man ska bygga hinder har vi konstaterat), skulle vara 98 cm. Vi blev alltså väldigt glada när vi insåg att 98 genom 14 går jämnt ut och att vi inte behövde såga av plankorna på bredden. Vi behövde nu alltså bara såga ut 7 plankor med längden 200 cm.
Mycket duktig sågare måste jag erkänna!
 
Vi var nu klara med framsidan och såhär kommer den se ut. Nästa gång ska vi såga ut reglarna som den ska lutas mot för att sedan fästa dessa i varandra.
 
Men innan vi kunde påbörja detta arbete måste jag bara berätta att vi låste ute oss och som tur är hade vi bilnyckeln med oss ut så de var bara att köra till Genarp för att hämta extranyckel. Vi blev såklart lite ledsna men de löste vi med skratt.
 
Idag ska vi dit igen och jobba vidare med projektet. Önska oss lycka till :)
 

Kommentarer

  • Gurli säger:

    Lycka till !!! Nu är låset bytt så att ni inte kan låsa er ute igen !

    2013-03-27 | 11:42:08

Kommentera inlägget här: