josefinolovisa

Det ser ljust ut...

Kategori: Projektarbete

... för vårt hinder, dvs vårt projektarbete! I onsdags var vi i Sandåkra och byggde. Vi kom en bra bit på vägen och det vi har kvar nu är att fixa till, bygga ris/blomlåda och sedan måla.
 
Såhär ser hindret ut just nu. Inte illa, ellerhur?
 
Det vi gjorde i onsdags var att vi sågade till reglarna (det är de som håller upp hela hindret, som ni ser på bilden). För att kunna göra detta behövde vi hjälp av en speciell sågmaskin samt en händig pappa, det var viktigt att maskinen blev rätt inställd och måtten rätt så att allt skulle passa tillsammans, vi valde att såga reglarna med vinklar, för ett snyggare resultat.
 
 
På den högra bilden är ''hållarna'' halvfärdiga, med en sida i 90 graders vinkel.
 
Här är en hållare som är helt färdig. På högra bilden ser ni hur reglarna sågades i cirka 45 graders lutning. Det är på den lutande delen som vi sedan skruvat fast plankorna. När vi satte ihop hållaren använde vi oss av ganska rejäla skruvar, för att undvika att reglarna skulle spricka förborrade vi hål innan vi skruvade i skruvarna.
 
Här är några av brädorna på plats. Under detta momentet stötte vi på lite problem, när vi skruvade fast brädorna ville vissa av dem lyfta sig lite, samt att dem flyttades. Resultatet av detta blev en ojämn kant, detta ska dock fixas till men en maskinsåg så att allt ser ordentligt ut!
 
SUPERTEAM!

Kommentarer

  • Öyvind säger:

    Najs! Bra jobbat:)

    2013-03-29 | 15:07:28

Kommentera inlägget här: